Dělalo se to tak vždycky

cover

Dělalo se to tak vždycky production

featuring

To je to takovej problém?

Musel jsem na to použít úplně velký písmena, jak to je blbý.

“Dělalo se to tak vždycky” je dvojnásob vtipný u nějaký věci, co se tak dělala před čtyřiceti lety, zatímco venku proběhly dvě technické a jedna průmyslová revoluce. Malej techničák třeba. Nyní “potvrzení o tom, že jste uposlechli nařízení a vozíte s sebou redundantní plastovou kartičku”. Ale “dělalo se to tak vždycky” - tak jako co s tím máš problém?

To je takovej problém, že s sebou vozíš malej techničák? je z rodu argumentů… nevím jakých, asi denunciačních. Klasickej vzor, kdy se udělá “jako že problém” z nějakého banálního technického detailu, na ten se celá věc zredukuje a dotyčný se označí tak, že má problém s banální technikálií.

No jo, zas mají čecháčci problém s tím, že musej…

  • vozit techničák
  • absolvovat sčítání
  • posunout hodiny
  • atd.

Kdo protestuje, ten je mešuge, protože kdo by měl problém s tím dvakrát ročně šoupnout hodiny, mít v kapse kartičku nebo vyplnit formulář…

A tenhle hastroš se pak slavně vyvrací: Hodinama se šoupe častěji, protože se předcházejí (to nevíš, ty tupče?!), v kapse beztak nosíš desítky dalších kartiček (mamlasi!) a formuláře vyplňuješ na webu obden (idiote!) Oponent se buď brání, a už nikdo neřeší, o co mu vlastně jde, ale jestli je líný šoupnout hodiny. Pokud se nepustí do obrany, je diskuse u konce, protože kdo by diskutoval s někým, kdo je líný posunout hodiny, nota bene když je to jen dvakrát do roka.