Clubhouse

cover

Moc se mi líbí hype posledního týdne okolo aplikace Chaturbate. Noviny o tom píšou, jak to uhranulo Česko, celé sociální bubliny jsou toho plné a…

Cože? Že si to pletu? A jo vlastně: Chathouse se to jmenuje.

Ne, kruci. Clubhouse!

Upřímně, zas takový rozdíl tam není: V Chaturbate se při debatě onanuje fyzicky, v Clubhouse mentálně. Prý. Říkali kluci. Já to nezkoušel, ani jedno, a při své roztržitosti bych to určitě spletl.

Přesto mě to zaujalo jako fenomén a sui generis ukazatel nálady na trhu. Je dobré to vědět, abych vám to mohl jednoho dne zpoplatnit, jak jinak.

Ale nezlobte se, mnohem vtipnější je sledovat některé uživatele. Totiž Chatu… kruci, Clubhouse buduje velmi dobře pocit výjimečnosti. Je to pro iPhone a je to na pozvánky. Někteří majitelé iPhone (a vy víte, jaké typy myslím) jsou rádi výluční - vzpomeňte na Instagram a na ten rant, když Instagram přišel s aplikací pro Android. Padaly, a to nekecám, argumenty jako “Teď Instagram skončí jako místo skvělých fotografií, které děláme my, kreativní majitelé iPhonů, a budou tam záplavy shitů od obyčejných lidí s Androidem!” Roztomilé.

Pár rozumných lidí, co znám, to zkouší jako nový druh média. Je to fajn, že to zkoumají, a odpustím jim i to počáteční nadšení, se kterým evangelizují. Nerad, ale odpustím. Rád si počkám na jejich racionální zhodnocení.

Ovšem moc, moc, MOC se směju, když čtu příspěvky naprosto nudných lidí bez názoru, jak najednou zasvěceně a s obrovskou vervou plácají o skvělé nové službě, jak jim to pomáhá k seberozvoji a jak konečně (!!!) našli správně intelektuální platformu bez hlupáků, kam nemůže každý a kde si právě spolu s jinými vybranými lidmi v roomce skvěle vyměnili své názory na pěstování vinné révy. Takovéhle řeči mi vždycky spolehlivě rozzáří den.