Sanytol

cover

Málo se to ví, ale reklamu mám rád. Nepřepínám jen tak, protože občas člověk vidí věci nevídané, a někdy se i poučí.

Třeba tuhle. Nestačil jsem žasnout a jen jsem zíral. Archetypálně blbá reklama na čistící prostředek podle toho nejčastějšího scénáře. Osoby a obsazení:

  • Baba. Tedy žena, která si myslí, že čistí.
  • Rejpal. Tedy někdo, kdo vysvětluje Babě, že to dělá blbě.
  • Odborník. Tedy někdo, kdo se zjeví jako deus ex machina, potvrdí Rejpalova slova, odhalí Prostředek a Babu poučí.

Končí to tím, že Baba už nyní ví, že jedině Prostředek je ten správný, protože na to má slovo Odborníka. Odměnou jí je uznání od Rejpala a šťastný bakteriíprostý život ve sterilní domácnosti.

V tomto konkrétním případě byla dvojice Baba a Rejpal pojatá jako seniorka s dospělým synem. Seniorku hrála relativně mladá herečka s vlasy nabarvenými na šedivo, Rejpal pak byl ztvárněn jako korporátní šulin, co svojí matce vysvětluje, jak má správně mýt podlahu. Ne snad že by jí s tím pomohl, to ne, on jen rejpal do báby s mopem, že nedezinfikuje!

K tomu byl dialog hodný pera dramatikova:

  • “Právě dezinfikuji, synku!”
  • “Nedezinfikuješ, jen myješ!”

Tak pravil synek, ukazuje na růžový generický čistič. A na ta slova se zjevil Odborník, v tomto případě Odbornice, a pravila:

  • “Nedezinfikuje. Jen myje.”

Hotový chór z antického dramatu. Sice jen jednočlenný, ale stejně autoritativní. A aby bylo jasno, tak se pod odbornicí musí objevit titulek, který vysvětlí, že se jedná o odbornici. Tak se i stalo. Objevil se tam, v korporátní barvě, a na něm hrdě stálo:

Michaela Badinková, herečka, matka

Jo! Jo, jo, jo! Pryč s falešnými MUDry a postavami v bílých pláštích, jsou nevěrohodné! Všichni totiž díky internetu dávno vědí, že jediný relevantní odborník stran virů, dezinfekce a těchto věcí je, tramtadadá: ženská, co má aspoň jedno dítě. Taková žena je automaticky odborníkem na desinfekci, chemii, pedagogiku, politiku a spoustu dalších věcí, v čele s medicínou. Fakt, tři univerzity byste na tom postavili.

Dál Michaela Badinková, herečka a matka, na zmínku o podlaze odtuší: “království virů a bakterií!” Pak předvede “test na bavlně”, který nezvratně dokáže, že vlevo je vždycky větší špína, protože v kroužku je spousta namalovaných breberek. No a nakonec zopakuje, že tenhle prostředek dezinfikuje.

Myslím, že teď už nikdo nepochybuje. Nebo že by přeci jen? Tam někdo vzadu? Tak znovu: Je to věděcky dokázané, zaručila se za to Michaela Badinková, herečka a matka!

Nebrblat! Herečka a matka, rozumíš?! Tak to musí být pravda!

Herečka a matka, malověrní, opakujte si to! Nebo má přijít nějaká zpěvačka a matka a vysvětlit vám vakcinaci?!