Lasica

cover

Zemřel Milan Lasica. Při vystoupení, doslova na jevišti. Nejsem nevkusný, tak vynecháme pábení o tom, jak teď už jamuje s Frantou Nedvědem, hrají Stánky a smějí se se Satinským.

Netrvalo to den a kreténi s chatrným pravopisem začali vypisovat, jak Lasica zemřel po očkování, sdílejte, tohle před vámi tají.

Tak technicky vzato ano - Lasica byl očkován v únoru, zemřel v červenci, a ano, červenec je po únoru, takže zemřel po očkování. Půl roku. Ale nezemřel na následky očkování. Zemřel na následky srdeční příhody po dlouholetých srdečních obtížích, což prohlásila rodina a potvrdil to s jejím souhlasem i ošetřující lékař.

Tak, a pokud bychom zůstali v rovině naivního přesvědčení, že dostupná pravda umenší vliv fake news, mohli bychom být spokojeni. Nejasná situace, lživá zpráva, vyvrácena oficiálním prohlášením, takže teď už je to všem jasné.

Jenže tohle naivní přesvědčení nefunguje. Respektive funguje na člověka neznalého. Nefunguje na člověka, který chce věřit na spiknutí. Ten bryskně opáčí, že to rodina musela říct, protože jim farmakolobby, vláda a ilumináti vyhrožují.

Pamatujete se, jak jsem tu i onde psal, že konspirační teorie má pojistku proti falzifikaci? Tak to je ona. Tvrzení o tom, že Milan Lasica zemřel na následky očkování a rodině někdo vyhrožuje, aby tvrdili, že to tak není, nemáte jak vyvrátit. Žádným důkazem. Neexistuje. Když vytáhnete potvrzení o očkování z února, řeknou, že je falešné, protože tak to zapadá do jejich schématu.

Ano, můžete si ulevit tím, že mnozí z nich jsou prostě vymaštění jak kotel po zabíjačce, ale na druhou stranu - jsou mezi nimi i lidé s vysokoškolským vzděláním. To, jak známo, před iracionalitou neochrání…

Kdybych měl sklony ke slovním hříčkám, tak napíšu, že očkování vysokou školou nechrání stoprocentně proti zblbnutí.