Crypto

cover

V lednu jsem si založil účet na Crypto.com. (Psal jsem o tom na Mediu).

Jasně, jsem škrt, a tak se mi líbilo, že s jejich kartou můžu mít cashback (tedy procenta z plateb zpět) a některé služby úplně zadarmo. Navíc taková karta na opakované platby přijde vhod.

Karta dorazila asi za šest týdnů. Teď už to vylepšili, dávají prý i virtuální. Každopádně mně přišla, já zkusil platit - a fakt že jo! Vracejí procenta! :)

Mezitím jsem si trochu zkonsolidoval své útržky bitcoinů, co jsem měl všude možně, a při té příležitosti jsem si založil účet na Binance, aby se mi o něco líp obchodovalo.

No a před pár týdny spustili na Crypto.com klon Binance, tedy kryptoměnovou burzu. Výhoda je hlavně ta, že nemusím převádět kryptoměnu jinam a platit transakční poplatky, třeba za převod z Crypta na Binance. Fungování téhle burzy je podobné jiným, a kromě směny kryptoměn nabízí i různé deriváty, popřípadě i výdělek za staking, tedy za to, že uložíte depozit a nějakou dobu jej necháte ležet (představte si něco jako termínovaný vklad).

Kryptoměny jsou fakt zajímavý nástroj na investování. Na běžné placení zatím moc ne, alespoň dokud se nerozšíří Lightning. A hádejte, na čem na Infu dělám právě teď?

PS: Nejčastější otázka, co padla, je: Má to vlastní wallet, nebo to je jen nějaký “virtuální podíl”, jako v Revolutu? Odpověď: Máte vlastní wallet! :)