Fázování

cover

Problém fázování v komunikaci: Ona jemu pořád vyčítá, že chodí na ryby. On chodí na ryby, protože nechce poslouchat, jak mu ona pořád něco vyčítá.

Fázování státu: Jednáme s vámi jako s kretény, protože se pořád chováte jako kreténi!

Fázování lidu: Chováme se jako kreténi, protože s námi jednáte jako s kretény!

Myslel jsem si, že začarovaný kruh pomalu povolí, jak bude růst počet lidí, kteří se nebudou chovat jako kreténi, a tím přestane nutnost jednat s nimi jako s kretény.

Ano, vím, že tam je ta přechodová fáze, kdy se kolektivní vinou kvůli třetině kreténů nahlíží na všechny jako na kretény, ale rozumný člověk to přeci, věřil jsem, nějakou dobu vydrží, když vidí, jak to nakonec povoluje.

Nepočítal jsem ale s mocným vzedmutím hlasitého kretenismu a s hluboko zakořeněnými vzorci.

Seru na ochranu, protože mi to stát nařizuje!

Fajn, a když to nenařizoval, jen doporučoval, taks dělal přesně co? Nevíš? Připomenu: Srals na ochranu, protože máš přeci zdravý rozum, který ti řekl, že teď, zrovna teď, momentálně jsou okolnosti takové, že zrovna ty ji nosit nemusíš.

Mimochodem, k tomu spadá i nedávný shitstorm s Vystrčilem, kde se oháněl slovem “solidarita” - totiž že by lidi, co pracují na homeoffice, měli třeba 20 % příjmů dát potřebným. Pak se omlouval, že to řekl blbě, že myslel státní správu. Bohužel, tak jak to řekl to vypadalo jako klasická střelba do vlastních nohou. V situaci, kdy stát důrazně doporučuje lidem, aby všude, kde to jde, využili homeoffice, tak ústavní činitel navrhne pro tentýž homeoffice malus. (Což je opak bonusu, nesouvisí to se slovem falus, jo?)

Pojďme být solidární. Doporučuju začít tím, že budete nosit ty respirátory. Protože, ruku na srdce: víc než co jiného to je gesto, kterým dávám najevo, že situaci beru vážně, že nechci nakazit sebe, a nechci nakazit ani vás. Rozumíme si?

Možná by to pomohlo víc než kreténský kapric budu si dělat co chci a nikdo mi nemá co nařizovat!